nieuws

mei 2014

Think green - HIPPE ECO Bags

 

Een heel nieuw project. Mijn 'positive vibes' en kettingen ontmoeten elkaar in deze serie hippe eco-bags. Een zeer stevige canvas tas, perfect voor de zomer, voor je laptop, voor je boodschappen en al je andere spullen. Voortaan geen plastic tasjes meer maar een hippe canvas eco-bag.

 

De tassen zijn met de hand gezeefdrukt en ieder exemplaar is dus uniek!

Er zijn 4 varianten: 'make love', 'sweet', 'hello sunshine' en 'enjoy your day'. Op de foto zie je 'Make Love'.

 

Binnenkort te koop via mijn webshop bij Markita.

Wil je eerder informatie, stuur dan een mail naar info@imrebergmann.nl

 

januari 2014

Een nieuw jaar, een nieuw verkooppunt

 

Vanaf nu zijn mijn producten te koop bij een nieuw verkooppunt in hartje Nijmegen. De Mood conceptstore. Go check it out!

 

Bij Mood conceptstore vind je werk van verschillende jonge designers.

Mood Conceptstore

Marikenstraat 63, Nijmegen

Openingstijden: ma: 13.00 - 17.30 - di en wo: 9.30 t/m 17.00 - do: 9.30 t/m 21.00 - vr en za: 9.30 t/m 17.00

http://www.mood-conceptstore.nl

november 2013

2e Editie EH&I Design Kerstmarkt

 

Ben je op zoek naar leuke unieke cadeaus voor de feestdagen? Kom dan op zaterdag 16 of zondag 17 november naar de Eigen Huis & Interieur Design Kerstmarkt in de Toonkamer te Utrecht.

 

Zo'n 40 jonge designers zijn voor deze designmarkt geselecteerd en presenteren zich met bijzondere, unieke en verrassende cadeaus.

 

Ikzelf sta er ook met de nieuwe collectie kettingen, de 'Pure' kopjes, Blossom borden en Positive Vibes servies.

Graag tot dan!

Toonkamer, Rotsoord 3, Utrecht

16 en 17 november 2013, 10.00 - 17.00 uur.

De toegang is gratis

 

oktober 2013

Dutch Design Week Shop

 

Tijdens de Dutch Design Week van 19 t/m 27 oktober 2013 is een deel van de nieuwe collectie kettingen te koop in de Motta Dutch Design Week Shop. Adres: Klokgebouw 50, Eindhoven (strijp-S terrein).

 

De shop is tijdens de Dutch Design Week dagelijks geopend.

 

Meer informatie vind je op: www.dutchdesignweek.nl

 

september 2013

Sunday Market IJBURG

 

Aanstaande zondag 29 september zal Imre aanwezig zijn op Sunday Market IJburg. Hier zijn verkijgbaar de nieuwe collectie kettingen, Waste Not Wasted vaasjes en Positive Vibes servies.

 

TIjd: 12.00 - 18.00 uur

Shoppen aan de haven! Gratis entree!

 

Locatie Jachthaven IJburg Krijn Taconiskade 1087 HV Amsterdam

 

Meer informatie vind je op: www.sundaymarket.nl

 

 

september 2013

Open ArT route

 

Wil je een keer een kijkje nemen in mijn atelier dan ben je van harte welkom tijdens de Open Art Route Zuidoost. De Open Art route vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2013.

 

Je kunt tijdens de Open Art route ruim 150 beeldend kunstenaars, vormgevers, ontwerpers en creatieven bezoeken. De route is makkelijk per fiets af te leggen maar je kunt ook gebruik maken van de gratis 'hop-on-hop-off bus' die langs alle deelnemers rijdt. Alles is gratis toegankelijk.

 

Meer informatie vind je op: oarzo.nl

 

 

augustus 2013

Nieuw werk - Sieraden

 

Een nieuw project - kettingen van porselein! Met mooie sterren, leuke, grappige teksten en mooie afbeeldingen van dieren. Er zijn hangers van verschillende formaten zodat ze onderling ook gecombineerd kunnen worden. Binnenkort is hier meer informatie over te vinden op de website en via de *by Imre Facebook pagina.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten via Facebook, like dan de Facebook page: https://www.facebook.com/byImre

 

Hier alvast een sneak preview van de kettingen.

 

juli 2013

Northern Flavour Festival

 

Op 17 augustus a.s. vindt het Northern Flavour festival plaats in Rotterdam Noord van 10.00 - 22.00 uur. Tijdens dit festival vind je food, fashion, design, workshops, music, art & meer! Ook Imre zal aanwezig op het festival. Kijk op de facebookpagina voor meer informatie.

 

Graag tot ziens op 17 augustus!

 

Meer info op www.facebook.nl

 

mei 2013

Nieuwe producten in mijn Markita webshop

 

Er is een update in de Markita Webshop geweest en er zijn nieuwe producten verkrijgbaar via de webshop, waaronder de Waste Not Wasted vaasjes, het nieuwe Blossom bord medium en de Pure kopjes.

 

Ga snel naar www.markita.nl

 

april 2013

Nieuw Vlindermotief POSITIVE VIBES

 

Naast de vertrouwde vlinder met bloemmotief is nu ook een vlinder met Delftsblauwe bloemen verkrijgbaar.

 

Kijk voor beschikbaarheid in de webshop.

 

maart 2013

FOTOSHOOT

 

Voor de nieuw te lanceren website Bonbonbox waar exclusieve producten van designers zullen gaan worden verkocht is er een fotoshoot geweest op het atelier.

 

Binnenkort meer nieuws hierover!

 

Stay tuned en houd de website www.bonbonbox.eu in de gaten

februari 2013

URBAN NOMADS - een nieuwe pilotstore

 

Nieuw geopend in Rotterdam, de pilotstore van Kirsty Nagel. Kirsty is styliste en ontwerpt onder meer sjaals en tassen. Sinds kort heeft zij een een eigen pilot store waar ze deze en andere mooie items verkoopt, producten waar je vrolijk van wordt!

Ook voor het Positive Vibes servies en de Waste Not Wasted vaasjes kun je hier terecht.

 

Urban Nomads Pilot Store, Zwaanshals 273 b, 3038 KG Rotterdam

 

Openingstijden:

di - za: 10.00 tot 17.30 uur

vr: 10.00 tot 21.00 uur

elke eerste zondag van de maand 12.00 tot 17.00 uur

 

.

januari 2013

Nieuw jaar, nieuw werk

 

Nu in ontwikkeling deze nieuwe kopjes van wit porselein met geglazuurde binnenkant en ongeglazuurde buitenkant.

 

De kopjes hebben een structuur aan de buitenzijde die extra voelbaar en zichtbaar is doordat de buitenzijde ongeglazuurd is.

 

Ook deze nieuwe kopjes zijn binnenkort ook verkrijgbaar via de webshop.

december 2012

Nieuwe kleuren Waste not Wasted

 

De nieuwe kleuren en vormen van de serie vaasjes Waste Not Wasted

zijn klaar.

 

Naast de bestaande rode, roze en witte 'kleine' vaasjes van Waste Not Wasted zijn nu twee grotere formaten vazen beschikbaar. Voorlopig in de kleuren groen en wit.

 

Binnenkort ook verkrijgbaar via de webshop.

november 2012

Waste not Wasted @ Friday Next

 

Vanaf vandaag zijn de Waste Not Wasted vaasjes ook verkrijgbaar bij Friday Next. Friday Next is een conceptstore in het hart van Amsterdam. Je vindt hier een combinatie van grote bekende merken en kleine exclusieve collecties van Nederlandse ontwerpers.

Te midden van al het mooie design kun je bij het Friday Next Cafe terecht voor een lekkere cappuccino of een uitgebreide lunch. In de namiddag zijn er lekkere snacks en een wijntje.

 

Friday Next

Overtoom 31, Amsterdam

020 - 6123292

 

Open: di t/m vr 9.00 - 18.00, za 10.00 - 17.00 en zo 12.00 - 17.00

oktober 2012

Eigen huis & Interieur design markt

 

De Toonkamer Utrecht organiseert i.s.m. Eigen Huis & Interieur op 17 en 18 november een designbeurs voor sieraden, glas, keramiek, textiel, interieurproducten en accessoires, de Design Kerst Markt. Bezoekers krijgen de mogelijkheid kennis te maken met producten en werk van aanstormend design talent. Ook Imre is op deze designmarkt met haar producten aanwezig. Je bent van harte uitgenodigd om langs te komen! De designmarkt is de ideale plek om leuke en unieke cadeaus te vinden voor de komende feestdagen.

 

Wanneer: 17 en 18 november 2012 van 10.00 - 20.00 uur

Locatie: Toonkamer, Rotsoord 3, Utrecht

www.toonkamer.nl


Klik hier voor de leesbare pdf-uitnodiging


september 2012

Markita give away

 

Markita, de webshop is 1 jaar geworden en daarom verloot Markita van 1 t/m 8 september cadeaus van Nederlandse ontwerpers onder haar fans. Als eerste wordt een Maaswaterfles, uit de World Waters serie van Imre verloot! Op Twitter en Facebook worden de acties bekendgemaakt.

 

Een link naar de blogspot, klik hier.

 

 

 


augustus 2012

Waste not wasted

 

'Waste not wasted' is een nieuw project van ongeglazuurde vaasjes. Deze vaasjes zijn ontstaan uit afgietsels van bestaande alledaagse plastic (wegwerp)verpakkingen. Deze 'waardeloze' verpakkingen probeert Imre weer waarde, duurzaamheid en schoonheid te geven door ze uit te voeren in (gekleurd) porselein.

 

De vaasjes zijn er in 3 kleuren porselein; roze, rood en wit en zijn nu ook verkrijgbaar via de webshop van Markita!

 

 

 

 


mei 2012

LEAVES / 2

 

De nieuwe serie 'Leaves' wordt nu ontwikkeld. Bladeren van keramiek die gebruikt kunnen worden als kom of bord. Breng(t) de natuur dichterbij.

 

Op dit moment is Imre druk bezig met kleurproeven om de juiste kleuren te vinden voor 'Leaves'. Deze kleur is mooi geworden maar moet ook goed samenwerken met de klei, dit is helaas nog niet het geval.. en daardoor kan scheurvorming ontstaan tijdens het stoken.

 

Meer kleurproeven volgen dus nog!

 

 

 


maart 2012

Wereldservies in nieuw kookboek - 'Arabia bij je thuis'

 

Vorige week was de fotoshoot van het Wereldservies dat te zien zal zijn in het nieuwe kookboek van Merijn en Nadia - 'Arabia bij je thuis'. Dit nieuwe kookboek met heerlijke recepten is een vervolg op de vorige twee kookboeken Arabia & Bismilla Arabia, over de Arabisch mediterrane keuken.

 

In het nieuwe kookboek wordt m.b.t. de fotografie veel gebruik gemaakt van handgemaakt servies van Dutch designers en zo zullen ook verschillende items van het Wereldservies te zien zijn en ook de World Waters fles.

 

Het nieuwe kookboek komt dit najaar uit bij Kosmos uitgevers.

 


februari 2012

Nieuwe webshop - nu ook online te koop

 

De producten van Imre Bergmann zijn vanaf nu online te koop.

Op de website van Markita heeft Imre haar eigen webshop. Hier zijn onder meer Positive Vibes, World Waters en Blossom verkrijgbaar. Het assortiment zal nog worden uitgebreid.

 

Markita is een website waar producten worden aangeboden door onafhankelijke creatieve ontwerpers. Producten die net even anders zijn en waar de ontwerpers zichtbaar met volle aandacht aan hebben gewerkt. Geen grote merken, maar gepassioneerde ontwerpers met een origineel product of unieke productie.

 

Voor originele cadeaus voor jezelf of voor een ander...

Klik hier om direct naar de webshop te gaan.


december 2011

Food = Chemistry en Blossom @ CBK Rotterdam shop

 

Het Food = Chemistry servies en de Blossom serie zijn nu ook te koop bij de CBK shop in Rotterdam.

 

Daarnaast zijn ook Positive Vibes, bottle vase en ball vase verkrijgbaar bij CBK Rotterdam.

 

Adres:

Nieuwe Binnenweg 75, Rotterdam

 

Openingstijden: di - zo van 11.00 - 18.00 uur

 

 

 


november 2011

Blossom nu verkrijgbaar bij CBK ZO

 

De serie Blossom is nu ook verkrijgbaar bij CBK ZO Amsterdam.

 

 

Centrum Beeldende Kunst Zuidoost Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam t. 020 25 25 401

 

Openingstijden: dinsdag / woensdag / vrijdag 11-17 uur donderdag 11-20 uur en zaterdag 10-17 uur of op afspraak


oktober 2011

NIEUW - Blossom

 

De serie Blossom is vanaf nu verkrijgbaar bij o.m. Blaak 10 gallery en CBK te Rotterdam en in Amsterdam bij CBK ZO.

 

De serie bestaat uit 3 borden en is verkrijgbaar in de maten:

 

Schotel ∅ 10 cm

Bord medium ∅ 15 cm

Bord groot ∅ 20 cm

 

 

 


september 2011

NIEUW - Positive vibes

 

Vanaf heden is dit Positive Vibes servies verkrijgbaar bij o.m. CBK ZO, Amsterdam ZO en in Rotterdam bij het CBK en Blaak 10 gallery te Rotterdam.

 

Het servies is voorzien van vrolijke vogelprints en fijne teksten die je vrolijk maken zodra je er naar kijkt. Ideaal dus om je dag te beginnen met het eten van een boterham van zo'n vrolijk bord!

 

 


maart 2011

NIEUW VERKOOPPUNT IN DEN HAAG

 

Vanaf nu is het Food = Chemistry servies verkrijgbaar bij designwinkel Edwin Pelser in Den Haag.

 

In deze bijzondere winkel vind je naast de collectie van gevestigde designers ook werk van jonge ontwerptalenten. Je kunt er terecht voor interieuradvies en er is ook een tuinkamer die te huur is voor inspirerende sessies, bijv. voor een vergadering of workshop die een creatieve impuls nodig heeft.

 

Van het Food=Chemistry servies is o.m. de breakfast set te koop en verschillende onderdelen (zoals de maatkolf en erlenmeyer), uitgevoerd in wit en grijs Bone China porselein.

 

Edwin Pelser, Piet Heinstraat 123, 2518 CG Den Haag, 070 - 3609237


februari 2011

VOORAANKONDIGING EXPOSITIE WERELDSERVIES

IN HET MARTINI ZIEKENHUIS

 

Van augustus t/m oktober 2011 zal het Wereldservies worden tentoongesteld in het Martini Ziekenhuis in Groningen.

 

Het Martiniziekenhuis biedt doorlopende en wisselende exposities van verschillende kunstenaars. Zie voor meer informatie over deze expositie de kunstkalender 2011.

 

Klik hier voor de kunstkalender (pdf)


januari 2011

WORK IN PROGRESS - PRECIOUS TEA SET

 

Een ode aan de Chinese theeceremonie. Dat is de Precious tea set die nu ontwikkeld wordt.

 

De Chinese theeceremonie is een kostbaar/waardevol moment op de dag. De theepot van deze theeset zal ‘facetgeslepen‘ worden uitgevoerd, alsware een juweel/kostbare steen.

 

Foto: 'Blossom', een herkenbare Chinese illustratie, die verwijst naar de herkenbare blauwe decoraties op Chinees keramiek. Maar dan, anno nu, uitgevoerd met balpen.

 

 


december 2010

NIEUW VERKOOPPUNT IN AMSTERDAM: CBK ZO

 

Vanaf nu verkrijgbaar bij het Centrum Beeldende Kunst Zuidoost:
de Ballvase, World Waters en Food = Chemistry servies.

Centrum Beeldende Kunst Zuidoost
Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam
t. 020 25 25 401


Openingstijden: dinsdag / woensdag / vrijdag 11-17 uur
donderdag 11-20 uur en zaterdag 10-17 uur of op afspraak

 

Een bezoek aan de CBKadoshop is de moeite waard! In deze bijzondere winkel is een uitgebreid aanbod van kunst in oplage, zoals keramiek en glaswerk, maar ook sieraden, designertassen en andere bijzondere voorwerpen verkrijgbaar.

oktober 2010

OPENING EXPOSITIE WERELDSERVIES IN BREMEN

 

Op 7 oktober jl. opende de expositie Wereldservies in Bremen.
De opening werd drukbezocht en ook de pers was hierbij aanwezig. Naar aanleiding van de expositie is een artikel in de krant in Bremen verschenen.

 

De expositie is nog te zien tot 18 november 2010 in:

 

Atelierhaus Roter Hahn

Gr÷pelinger Heerstra▀e 226,

28237 Bremen, Duitsland

 

Openingstijden: ma - vr van 9.00 uur - 18.00 uur

 

meer informatie: www.tordhaus-nord.de (onder stadtkunst)


september 2010

BACK TO BLACK

 

Experimenten met gedraaide vormen.
De vormen zijn met matzwart glazuur bewerkt waardoor ze een enigszins sereen karakter krijgen.

 


augustus 2010

BREAKFAST SET VERKRIJGBAAR BIJ BLAAK10 GALERIE

 

Vanaf nu is de breakfast set verkrijgbaar bij Blaak 10 galerie Rotterdam.
Deze breakfast set is uitgevoerd in wit Bone China porselein en bestaat uit een kopje, schoteltje, klein bordje/schaaltje en lunchbord.

 

Handgemaakt en in gelimiteerde oplage uitgebracht.

juli 2010

TE KOOP IN BLAAK10 GALERIE

 

De ballvase white en het Food = Chemistry servies zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de Blaak10 galerie in Rotterdam. Beide zijn handgemaakt en in gelimiteerde oplage uitgebracht.


Blaak 10 galerie
Witte de Withstraat 7a
3012 BK Rotterdam
010-2809251
Openingstijden: di t/m zo 11.00-18.00 uur
februari 2010

BALLVASE IN WHITE

 

De gele ballvase is nu ook verkrijgbaar in wit.
Deze vaas is handgemaakt in gelimiteerde oplage.

Afmetingen 42 x 15 x 20 cm (l x b x h)
januari 2010

WORK IN PROGRESS - FOOD = CHEMISTRY

 

Food = Chemistry, dat is de gedachte achter dit servies.

Eten is een chemisch proces. Het lichaam is een groot vat waar allerlei scheikundige processen plaatsvinden. Het servies is dan ook gebaseerd op scheikundige vormen.

Uitgevoerd in Bone China.
Handgemaakt in gelimiteerde oplage.

september 2009

WORK IN PROGRESS - PORSELEIN PROEVEN

 

Op dit moment wordt gewerkt aan proeven met pigmenten voor verschillende porseleinkleuren.
De proeven worden gedaan met Bone China en andere porseleinsoorten om zo de kleuren per porseleinsoort te kunnen beoordelen.
augustus 2009

WORK IN PROGRESS - ILLUSTRATIES

 

Een sneak preview van een van de illustraties voor een nieuw servies dat op dit moment ontwikkeld wordt.
september 2008

WORLDWATERS PROJECT VOOR De burenwinkel

 

In opdracht van Kosmopolis Rotterdam ontwikkelde Imre het World Waters project voor de Burenwinkel. De Burenwinkel is een project van Martijn Engelbregt i.s.m. Sandberg instituut.

 

Klik hier voor de pdf

september - oktober 2008

workshops voor kosmopolis

 

Het project World Waters van Imre Bergmann wordt verder uitgebreid. In opdracht van Kosmopolis Rotterdam ontwikkelde Imre een serie van vier keramiekflessen met de namen van vier rivieren. Dit zijn rivieren uit de landen van herkomst van de verschillende bevolkingsgroepen die wonen in Rotterdam. Dit als weerspiegeling van het multiculturele karakter van de stad.
Een deel van de Maaswaterflessen wordt gedecoreerd in workshops die Imre geeft aan bewoners van de Rotterdamse wijk Feyenoord. In verschillende buurthuizen komen groepen allochtone vrouwen samen om tijdens een workshop een Maaswaterfles te decoreren. De World Waterflessen zijn vanaf 7 september 2008 te koop in de Burenwinkel.

 

Klik hier voor de pdf

november 2007

items

 

Het artikel 'Noedelkommen en anti-utopie' van Elda Dorren over o.a. het Wereldservies verscheen in het novembernummer van ltems.

 

Klik hier voor het artikel

september/oktober 2007

expositie tent rotterdam tijdens dutch design port

 

Tijdens Dutch Design Port wordt het Wereldservies geëxposeerd

in TENT Rotterdam op de Witte de Withstraat.

 

 

september 2007

lezing: dutch design? cosmo design!

 

Hoe Dutch is Dutch design eigenlijk? Is Nederlands design een internationale taal, of moet onze multinationale samenleving er meer in worden verbeeld? Deze vraag staat centraal bij de lezing 'Dutch Design? Cosmo design!' op donderdag 20 september bij TENT. in Rotterdam.

Verschillende sprekers geven hun visie over het onderwerp. Imre Bergmann geeft hier een presentatie over haar Wereldservies. Andere sprekers zijn Natasa Heydra (Moslima Fashion), Jannetje in 't Veld en Toon Koehorst), Tarek Atrissi (El Hema), Jacques Koeweiden (Marhaba en het Ramadan Festival), Ergün Erkoçu (de poldermoskee).

 

Klik hier voor het persbericht

 

 

november 2006 - januari 2007

grijpen van het ogenblik

 

Fototentoonstelling in de Blaak 10 galerie.

Gastcurator Frits Gierstberg.

 

Klik hier voor het persbericht

 

december 2005 - januari 2006

beurstraverse rotterdam

 

Fototentoonstelling in de Beurstraverse in Rotterdam.

Fototitel: Giving